Brødkrans med krydderurter
24. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Et skønt madbrød, der passer fortrinligt til julefrokosten, decembers aftensmad eller på tapasbordet hele året rundt.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 26 cm i diameter
1 lille rund udstikker, 7 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i mælken. Tilsæt olie, sukker og herbes de Provence, og rør rundt.
Bland salt og mel i en skål, og ælt det ind i dejen. Tilsæt smør, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter, til dejen er glat og smidig, og slipper skålens kant.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Træk rosmarin- og timianblade af stilkene, og hak dem fint. Rør urterne sammen med olie i en skål.
Læg bagepapir i springformen, og sæt en lille rund udstikker i midten af formen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 20 små stykker. Form dejstykkerne til små runde boller, og fordel dem i formen, så de danner en krans omkring den lille udstikker.
Pensl bollerne med urteolien, og drys med flagesalt. Lad bollerne efterhæve tildækket i formen i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Bag brødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl brødet let i formen, og tag det derefter til afkøling på en bagerist. Servér brødet lunt og friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk