Brød uden gær
6. juli 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Du kan sagtens bage lækkert brød uden gær! Det her brød er bagt med bagepulver og natron og hæver op ligesom et almindeligt gærbrød. Perfekt, når du vil bage, men mangler gær i køleskabet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Bland mel, ⅔ af havregrynene, salt, bagepulver og natron i en skål.
Hæld mælk og olie i dejen, og ælt den sammen til en løs dej.
Læg et bagepapir i en rugbrødsform, og hæld dejen i formen. Drys de sidste havregryn på toppen.
Bag brødet i bunden af ovnen i ca. 50 minutter.
Lad brødet afkøle i formen på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk