Brød med urtesmør af persille og basilikum
5. september 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Et snasket, luftigt brød toppet med en velsmagende urtesmør. Servér det som tilbehør til de fleste retter. Det er bedst friskt, så bag det samme dag, som du skal servere det.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 40 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Varm mælken op til ca. 37º. Smelt smørret i en anden gryde. Hæld mælken i en skål, og rør gær ud deri. Tilsæt så den smeltede smør.
Sigt mel og salt ned i skålen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være smidig og ikke for tør. Ælt, til dejen er glat.
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter-1 time.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Del dejen i 8 stykker, og tril dem til fine boller. Smør et tærtefad eller en springform, og placér bollerne deri. Dæk bollerne med et viskestykke, og lad dem efterhæve i 40-60 minutter.
Pisk ægget med 2-3 spsk. koldt vand, og pensl bollerne. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 15-20 minutter.
Smelt smørret. Hak krydderurterne, og riv hvidløget fint. Rør smør, krydderurter, hvidløg og løgpulver sammen i en skål.
Tag bollerne ud af ovnen, og pensl dem straks med kryddersmør, så smørret smelter og trænger ind i bollerne. Du kan enten nyde bollerne lune eller kolde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk