Brød med tre slags topping
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Et friskbagt madbrød med tre forskellige slags drys gør sig godt på en buffet eller som tilbehør til en hyggelig middag.
Bemærk
Hævetid: Natten over + 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og mel, og rør dejen sammen i ca. 10 minutter (brug røremaskine eller elpisker med dejkroge).
Lad fordejen hæve tildækket et lunt sted natten over.
Bland hvede- og rugmel i en skål. Rør vand og kærnemælk i, til dejen samler sig.
Tilsæt fordejen fra dag 1, og ælt dejen godt igennem på køkkenbordet, til den slipper, men stadig er lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.
Dekorer dejen med en stribe grøn pesto, en stribe rød pesto og en stribe frø/kerner.
Bag brødet i ovnen i 10 minutter. Skru ned til 200°, og bag videre i 15-20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk