Brød med soltørret tomat, basillikum og oliven
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Et fyldigt madbrød kan sagtens gøre det ud for en lækker forret, hvis det serveres med lidt godt charcuteri.
Ingredienser
Udstyr
en brødform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º.
Skær de soltørrede tomater i små stykker. Skær oliven i halve, og fjern stenene. Hak basilikumbladene groft.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Slå æggene ud i melet, og tilsæt mælk, olivenolie og revet ost.
Kom de soltørrede tomater, oliven, basilikum, salt og peber i skålen, og rør dejen grundigt sammen med en elpisker med dejkroge.
Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Bag brødet i ovnen i 30-40 minutter. Lad brødet afkøle, før du forsigtigt tager det ud af formen.
Skær brødet i skiver, og servér med chorizopølse og blommetomater.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk