Brød med oliven og soltørrede tomater
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Et rustikt brød fyldt med gode sager som oliven og soltørrede tomater.
Bemærk
Hævetid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand i en stor skål. Tilsæt olivenolie, honning og flagesalt, og rør rundt.
Rør durumhvedemelet i, og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket med et rent viskestykke.
Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. Rul den ud til en aflang firkant med en kagerulle.
Fordel hakkede oliven og soltørrede tomater oven på dejen, og drys med frisk mozzarella revet i mindre stykker og tørrede krydderier.
Pensl kanten af dejen med lidt vand, og rul den sammen på den lange led som en roulade. Form den til en krans med en diameter på ca. 20 cm.
Læg brødkransen over på en bageplade beklædt med bagepapir, drys lidt mel over dejen, og lad den hæve tildækket på pladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 250°. Sæt brødkransen i den varme ovn, men skru temperaturen ned til 200° efter 5 minutter.
Bag brødet i yderligere 25 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker med en finger på undersiden af brødet. Afkøl brødet på en bagerist, og skær det i lagkagestykker ved servering.
Tip!
Opskriften er nem at variere – prøv fx en anden gang med en blanding af frisk gedeost, honning og valnødder, eller hvad med et miks af stegte svampe, hvidløg og rosmarin?
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk