Brød bagt i støbejernspande
24. august 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Mad smager fantastisk efter en tur på grillen, og hjemmebagt brød er ingen undtagelse. Så find støbejernspanden frem, og bag dit brød på grillen.
Bemærk
Hævetid: 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt surdej og lunkent vand, og rør dejen ud.
Tilsæt ølandshvedemel, og rør dejen sammen. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Tilsæt salt og resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
Smør en skål med olie, og hæld dejen i den. Dæk skålen med plastikfolie. Lad dejen hvile i køleskabet natten over.
Varm en støbejernspande op på grillen, så den er godt varm. Tag panden af grillen, og vend forsigtigt dejen ud på den varme pande.
Lav nogle dybe snit i brødet, og sæt panden tilbage på grillen.
Bag brødet ved indirekte varme i ca. 30 minutter, til det er gyldent og sprødt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk