Broccolitærte med grahamsbund
2. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En grøntsagstærte er altid en god idé og kan fyldes med lige de grøntsager, du har liggende i din grøntsagsskuffe.
Ingredienser
Udstyr
1 tærtebund, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml dejen.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og læg den i tærteformen. Prik bunden med en gaffel, og sæt den på køl i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Kog broccolibuketterne i en gryde med letsaltet vand i 1 minut, og afdryp dem godt i en sigte.
Fordel broccolibuketterne i den afkølede tærtebund, og drys med revet ost.
Pisk æg, cremefraiche og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber. Hæld æggemassen over broccolifyldet, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk