Broccolitærte med bacon

7. april 2022 af .

Foto: Winnie Methmann

Broccoli og bacon er en klassisk kombination, der aldrig slår fejl. Her har de fundet sammen i en skøn og simpel tærte.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr dem i melet med fingrene, til dejen ligner rasp. Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel. Tilsæt lidt ekstra isvand, hvis dejen er for tør. Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter.
Steg bacon let gylden på en pande, uden at den bliver helt sprød. Skyl broccolien, og skær den i mindre buketter. Læg dem i et dørslag. Kog 1 liter vand op, og hæld det over broccolien, så den blancheres let.
Fordel broccolistykkerne i den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen med en elpisker i en skål, og hæld det over broccolien.
Læg bacon på toppen, og bag tærten i ovnen i 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Den bedste opskrift på broccolitærte

Broccolitærte er en vaskeægte hverdagsklassiker, der både mætter, smager skønt og er nem at bikse sammen. Tærtebunden bliver allerbedst, når du laver den selv, men skal maden på bordet i en fart, kan du sagtens erstatte den med en færdigkøbt version.   

Det kan du fylde din broccolitærte

I opskriften her får den sprøde broccolitærte selskab af bacon, men du kan også bruge skinke, chorizo eller parmaskinke.

En smule feta i æggemassen smager skønt og giver et lidt syrligt modspil til broccolien. Vend en smule sammen med æg og mælk – undlad evt. et af æggene – eller drys fetaen over, når tærten har bagt i 15 minutter. Du kan også erstatte mælken og et af æggene med 2 dl hytteost.

Skal æggemassen i tærten være ekstra cremet, kan du bytte mælken ud med fløde.

Sådan laver du den bedste tærtedej

Den perfekte mørdej er æltet så lidt som overhovedet muligt. Dejen skal kun netop lige samles. Hvis den bliver for varm af æltningen, mister den nemlig sin sprødhed. Du kan røre dejen sammen med en gaffel eller i en foodprocessor, så du undgår at varme smørret op i hænderne.

Mel med et lavt proteinindhold giver en sprødere tærtebund – det sælges som “kagemel”. I opskriften har vi brugt en smule fuldkornshvedemel. Det giver en smule mere bid og mæthed, men du kan sagtens nøjes med hvedemel.

Bliv meget klogere på, hvordan du laver den perfekte mørdej til tærte her!

Hvor længe holder broccolitærte sig i køleskabet?

Tærten holder sig frisk i køleskabet i ca. 3 dage. Faktisk synes nogle, at den smager bedre, når den har fået lov at sætte sig – lidt som en lasagne.

Kan broccolitærte fryses ned? 

Du kan sagtens fryse broccolitærte ned. Frys enten en hel tærte, eller skær den i passende portioner, så du nemt og hurtigt kan tø et stykke op på travle dage, eller når sulten melder sig.

Kan man genopvarme broccolitærte?

Du kan godt opvarme tærten – helst på lidt lavere temperaturer, end du bagte den ved, så den ikke bliver brændt udenpå og forbliver kold indeni. Tærten skal dog helst ikke genopvarmes mere end én gang.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar