Broccolitærte med bacon

Broccoli og bacon er en klassisk kombination, der aldrig slår fejl. Her har de fundet sammen i en skøn og simpel tærte.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr dem i melet med fingrene, til dejen ligner rasp. Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel. Tilsæt lidt ekstra isvand, hvis dejen er for tør. Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter.
Steg bacon let gylden på en pande, uden at den bliver helt sprød. Skyl broccolien, og skær den i mindre buketter. Læg dem i et dørslag. Kog 1 liter vand op, og hæld det over broccolien, så den blancheres let.
Fordel broccolistykkerne i den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen med en elpisker i en skål, og hæld det over broccolien.
Læg bacon på toppen, og bag tærten i ovnen i 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
9. oktober 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar