Broccolisuppe med sprød bacontopping
23. februar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Kartofler gør suppen her fyldig og mættende. Tilsæt evt. flere grøntsager, og vælg bacon af god kvalitet, så de sprøde, salte kødstykker kan drysses over med god samvittighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Del broccoliens hoved i mindre buketter.
Skær broccolistilk og kartofler i tern. Sautér dem i olivenolie sammen med finthakket porre og bladselleri.
Tilsæt presset hvidløg og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre under låg i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber. Rør madlavningsfløde i, og varm suppen igennem.
Steg bacontern og broccolibuketter på en pande ved høj varme, til de er sprøde.
Servér suppen, som den er, hvis du foretrækker en rustik konsistens, eller blend den i en stavblender, til den er jævn.
Drys bacontopping og klippet purløg over, og spis et stykke godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk