Broccolisuppe med sprød bacontopping

23. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Kartofler gør suppen her fyldig og mættende. Tilsæt evt. flere grøntsager, og vælg bacon af god kvalitet, så de sprøde, salte kødstykker kan drysses over med god samvittighed.

Ingredienser

Sådan gør du

Del broccoliens hoved i mindre buketter.
Skær broccolistilk og kartofler i tern. Sautér dem i olivenolie sammen med finthakket porre og bladselleri.
Tilsæt presset hvidløg og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre under låg i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber. Rør madlavningsfløde i, og varm suppen igennem.
Steg bacontern og broccolibuketter på en pande ved høj varme, til de er sprøde.
Servér suppen, som den er, hvis du foretrækker en rustik konsistens, eller blend den i en stavblender, til den er jævn.
Drys bacontopping og klippet purløg over, og spis et stykke godt brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar