Broccolisuppe med ingefær og krebsehaler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Broccolisuppe lyder måske lige lovlig sundt? Det er det sådan set også, men smagen er overraskende fyldig og lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Opvarm olien i en gryde, og steg hvidløg og ingefær let i et par minutter. Tilsæt porreskiverne, og lad dem stege med i 2-3 minutter. Tilsæt til sidst kartoffelstykkerne, og vend dem godt rundt i gryden.
Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 25 minutter.
Rens broccolien, og skær den i mindre stykker, inklusive den tykke stok. Lad broccolien koge i suppen i 10 minutter.
Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden. Rør fløde i, og varm suppen godt igennem. Er suppen for tyk, kan den fortyndes med mere bouillon. Smag til med salt og peber.
Anret suppen i skåle, og top med krebsehaler. Krydr med peber, og servér med brød til.
Tip!
Der er ingen grund til kun at bruge blomsten af broccolien. Stokken kan også sagtens spises, og når den blendes med i suppen som her, lægger man ikke mærke til, at den har en anden struktur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk