Broccolisalat med bacon og tranebær

3. oktober 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den er dejlig til de fleste danske klassikere som frikadeller, forloren hare og hakkebøffer og som sprødt tilbehør til en gedigen omgang boller i karry. Men broccolisalaten kan også tåle at stå helt for sig selv.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af citronen, og pres saften ud. Rør fløde, citronsaft og -skal, sennep, honning, fintrevet peberrod, salt og peber sammen i en skål, og lad det trække i 10 minutter på køkkenbordet.
Steg baconen sprød på en varm pande. Pil løget, og hak det fint. Skyl broccolien, og del den i små buketter.
Hæld dressingen i bunden af et stort fad, og anret broccoli, løg, bacon og tranebær ovenpå, og pynt med karse.

Tip!

Det virker måske lidt omvendt at hælde dressingen i fadet og ikke ud over salaten, men på den måde søber du ikke den sprøde broccoli ind i dressing og giver alle om bordet lov til selv at dosere mængden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du broccolisalat

En klassisk broccolisalat består af broccoli, løg, tranebær og bacon. Nå ja, og selvfølgelig en lækker cremet dressing!

Broccolisalat med mormordressing

I denne brocolisalat består dressingen af bl.a. fløde og citron, der giver den klassiske mormordressing. Derudover er den også smagt til med sennep, honning, peberrod, salt og peber. Du kan sagtens nøjes med fløde, citron og honning/sukker, hvis det skal være ekstra nemt.

Kan jeg lave en anden dressing?

Du kan også sagtens skifte dressingen ud, hvis du hellere vil have en anden variant. Har du f.eks. en rest cremefraiche på køl, kan du røre den op med mayo, lidt sennep, sukker, salt og peber. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar