Broccolisalat med bacon og tranebær

Den er dejlig til de fleste danske klassikere som frikadeller, forloren hare og hakkebøffer og som sprødt tilbehør til en gedigen omgang boller i karry. Men broccolisalaten kan også tåle at stå helt for sig selv.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af citronen, og pres saften ud. Rør fløde, citronsaft og -skal, sennep, honning, fintrevet peberrod, salt og peber sammen i en skål, og lad det trække i 10 minutter på køkkenbordet.
Steg baconen sprød på en varm pande. Pil løget, og hak det fint. Skyl broccolien, og del den i små buketter.
Hæld dressingen i bunden af et stort fad, og anret broccoli, løg, bacon og tranebær ovenpå, og pynt med karse.

Tip!

Det virker måske lidt omvendt at hælde dressingen i fadet og ikke ud over salaten, men på den måde søber du ikke den sprøde broccoli ind i dressing og giver alle om bordet lov til selv at dosere mængden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
21. maj 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar