Broccoligratin med lilla spidskålssalat
17. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den cremede broccoligratin får sprødt modspil af en frisk spidskålssalat, hvor farverne er en fryd for øjet. Kan du ikke få fat på lilla spidskål, kan du sagtens bruge almindelig spidskål.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl broccolien grundigt, og skær den i små buketter. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Steg broccoli og løg ganske let i smør i en dyb pande i ca. 2 minutter. Fordel grøntsagerne i et ovnfad.
Rør æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne i fadet, og drys med rasp og mozzarella. Skær smørret i små tern, og fordel dem på toppen. Bag gratinen i ovnen i ca. 40 minutter.
Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl persillen, og hak den fint. Bland spidskål, æbler og persille sammen i en salatskål.
Pisk limesaft, honning og olie sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskålssalaten. Hak cashewnødderne groft, og drys dem over salaten.
Servér den varme broccoligratin med spidskålssalaten.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk