Broccoligratin med lilla spidskålssalat

17. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den cremede broccoligratin får sprødt modspil af en frisk spidskålssalat, hvor farverne er en fryd for øjet. Kan du ikke få fat på lilla spidskål, kan du sagtens bruge almindelig spidskål.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skyl broccolien grundigt, og skær den i små buketter. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Steg broccoli og løg ganske let i smør i en dyb pande i ca. 2 minutter. Fordel grøntsagerne i et ovnfad.
Rør æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne i fadet, og drys med rasp og mozzarella. Skær smørret i små tern, og fordel dem på toppen. Bag gratinen i ovnen i ca. 40 minutter.
Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl persillen, og hak den fint. Bland spidskål, æbler og persille sammen i en salatskål.
Pisk limesaft, honning og olie sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskålssalaten. Hak cashewnødderne groft, og drys dem over salaten.
Servér den varme broccoligratin med spidskålssalaten.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar