Briocheburgerboller

13. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Når du først har smagt de bløde, smørbagte briocheboller, er det umådelig svært at gå tilbage til den almindelige slags! Lad de luftige burgerboller holde fast om dit yndlingsfyld, og burger-lykken er gjort!

Bemærk
Hævetid: I alt 2,5 time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er håndvarm. Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt sukker og æg, og rør godt rundt.
Tilsæt 500 g af hvedemelet og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav hastighed.
Skær smørret i tern, og kom det i dejen lidt ad gangen sammen med de sidste 100 g hvedemel. Ælt ved middel hastighed i 5-8 minutter, til alt smørret er inkorporeret, og dejen er blank og elastisk og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og hak den ud i 9 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og tryk dem let flade. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl burgerbollerne med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø. Bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.

Tip!

Briocheburgerbollerne skal spises friskbagte, ellers bør de fryses ned til senere brug.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste burgerboller

Briochebollen er de seneste par år blevet danskernes favoritburgerbolle, og vi forstår godt hvorfor! De bløde, smørbagte boller er perfekte til en snasket, hjemmelavet burger. Herunder får du lidt mere viden, så du kan lave de bedste hjemmelavet burgerboller.

Se også: Alle vores bedste burger-opskrifter!

Grov burgerboller 

Vi anbefaler ikke, at du laver om i opskriften på burgerbollerne, da resultatet er de blødeste og lækreste boller, du kan få til hjemmelavet burger. Vil du dog gerne snige lidt groft mel i dem, kan du godt eksperimentere med det – erstat dog ikke mere end 50 % af hvedemelet med groft mel, for så forringes hæveevnen i dejen.

Glutenfri burgerboller

Du kan godt bruge opskriften til glutenfri burgerboller, hvis du skifter hvedemel ud med glutenfri mel. Dog får du ikke helt så luftigt og blød resultat. 

Brioche sliders

Vil du gerne servere små miniburgeres, kan du sagtens forme dejen til små sliders. Bag så kun burgerbollerne i ca. 10 minutter. Sørg for at lave fyldet lige så småt som bollerne, så f.eks. bøffen ikke stikker ud.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar