Briocheboller med æble og karamel
24. september 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den franske briochebolle er kendt og elsket for sin bløde krumme og søde smag. Fyld den med flydende karamel for en endnu skønnere mundfuld.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken, og hæld den i en røreskål. Rør smuldret gær ud i mælken. Rør salt, kardemomme, sukker og æg i.
Tilsæt smør i små stykker samt halvdelen af melet, og rør dejen godt sammen med en elpisker eller på en røremaskine.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er let og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
Tril 14 boller af dejen. Lav en fordybning i hver bolle. Læg lidt karamel i hver fordybning, og pak dejen omkring, så den er godt lukket.
Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skyl æblerne, og skær dem i meget tynde skiver. Hæld kogende vand over, og afdryp straks.
Læg 1 skive æble på hver bolle. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og sukker.
Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200°. Servér dem lune.
Tip!
Lav evt. din egen karamel ved at koge en dåse med kondenseret mælk i 3 timer – dåsen skal være uåbnet og dækket af vand under hele kogetiden. Du kan også købe en dåse kondenseret mælk, som allerede er kogt til karamel. Det hedder "Dulce de leche" og fås i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet dulce de leche