Brioche dinner rolls

27. oktober 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Dinner rolls er bløde, luftige og lyse boller, som amerikanerne typisk serverer som tilbehør til suppe og aftensmad eller til den helt store Thanksgiving-middag.

Bemærk
Hævetid: I alt 10½ time

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form, 20 x 20 cm

Sådan gør du

Lun mælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune mælk i en skål, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt sukker og æg, og rør sammen. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav hastighed i 2-3 minutter.
Skær smørret i små tern, og bland dem i dejen lidt ad gangen, imens røremaskinen kører. Skru op for hastigheden, når alt smørret er inkorporeret, og ælt dejen i 8-10 minutter, til den er blank og blød.
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Fjern viskestykket, og dæk i stedet skålen med husholdningsfilm og et låg. Lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Læg bagepapir i bageformen. Tag dejen ud fra køl, og del den i 9 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og fordel dem i formen (de må gerne vokse lidt sammen). Dæk formen med et fugtigt viskestykke, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg sammen med lidt salt, og pensl bollerne med æggeblandingen.
Sæt bollerne i ovnen, og skru straks temperaturen ned til 180ﹾ. Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne i formen, og servér dem lune og friskbagte.

Tip!

En vellykket fransk briochedej er afhængig af grundig æltning og lang hævetid på køl. Det gør dejen nem at arbejde med, og bollerne bliver lette og luftige.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar