Brioche brydebrød med krydderier
25. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Et lækkert brød med tørrede krydderier og flagesalt, som passer perfekt på tapasbordet, til pasta, småretter eller suppe.
Bemærk
Hævetid: 10½ time
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune mælk, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt sukker og æg, og rør sammen. Tilsæt hvedemel, krydderier og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav til middel hastighed i ca. 2 minutter.
Skær smørret i små tern, og tilsæt dem til dejen lidt ad gangen, mens røremaskinen kører. Skru op for hastigheden, og ælt dejen i 8-10 minutter, til den er blank, fedtet og blød.
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Fjern viskestykket, og dæk i stedet skålen med husholdningsfilm eller et låg. Lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Læg bagepapir i bageformen. Tag dejen ud fra køl, og del den i 9 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og fordel dem i formen (de vokser sammen under bagningen). Dæk formen med et fugtigt viskestykke, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Tænd ovnen på 185°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og drys med tørret rosmarin og flagesalt. Bag brødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl i formen i 10 minutter, og løft herefter brødet ud af formen. Afkøl brødet let på en rist, og servér det lunt og friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk