Brioche-brydebrød
26. juni 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Brioche er en fransk brødklassiker, som er kendetegnet ved at være blød, luftig og smørbagt. Brødet her brydes til lækre boller, der f.eks. kan spises friskbagte med smør eller bruges som burgerboller.
Bemærk
Hævetid: I alt 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
Aflang brødform, f.eks. rugbrødsform, ca. 8 x 22 cm
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål, tilsæt lunkent vand, og rør, til det er opløst. Rør salt, sukker og mælk i.
Tilsæt æg. Rør gerne dejen på maskine med en dejkrog, mens melet hældes i.
Tilsæt smør lidt af gangen, og ælt eller kør på maskine i 4-6 minutter til en jævn ensartet dej.
Stil dejen et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.
Del dejen i 4, og ælt hver portion godt igennem på et meldrysset bord. Form 4 store boller.
Sæt bollerne i en række i en smurt form, og skær ned igennem hver bolle, så du får 8 boller. Dæk med et viskestykke, og stil et lunt sted i 1 time, til de hæver.
Varm ovnen op til 180°. Pisk æg og salt sammen, og pensl bollerne. Bag dem gyldne midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Afkøl let, og vend hele brødet ud af formen. Bræk en bolle af, og servér med smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk