Brioche-boller
6. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Søde, bløde og luftige brioche-boller. Spis dem som teboller, eller brug dem som indpakning omkring dit yndlingsburgerfyld.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken, så den er lidt mindre end lillefingervarm. Opløs gæren i mælken, og rør sukker og let sammenpiskede æg i.
Ælt ca. ⅔ af melet i dejen. Tilsæt salt og smør i små stykker, og rør dejen jævn. Ælt resten af melet i lidt efter lidt. Ælt i 10 minutter, gerne på en røremaskine. Dejen skal være glat, elastisk og blød, men slippe skålens kanter.
Lad dejen hæve lunt i en time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form 10 boller. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og tryk dem flade med hænderne.
Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Tryk bollerne flade uden at presse al luften ud af dem. Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne gyldne i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk