Brandade med torsk, hvidløg og persille

Brandade er saltet torsk og kartofler kogt og moset sammen med hvidløg og persille – det smager supergodt på ristet brød. Kender du det ikke, må du give det en chance!

Bemærk
Køletid, fisk: 2-6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg fisken i et fad, og gnid den grundigt med salt. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl 2-6 timer.
Børst eller skyl saltet væk. Læg fisken i en gryde med mælk og timian, og bring det langsomt i kog.
Sluk, når det lige begynder at koge, eller lad det koge i 5 minutter, hvis fisken er tyk. Lad fisken trække i mælken, mens kartoflerne koges.
Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Kog dem med pillede hvidløgsfed i vand uden salt i ca. ½ time.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med et piskeris til en lidt grov mos. Tag fisken op, og mos den med en gaffel. Bland fisk og kartofler.
Rør/pisk lidt af mælken fra fisken i sammen med smør, og smag til med peber og evt. salt. Vend hakket persille i.
Spises lunt eller koldt på ristet rugbrød, evt. med en frisk hvidkålssalat af fintsnittet hvidkål og æble skåret i terninger.

Tip!

Super til en frokost eller forret. Kog og mos gerne fisken i god tid, men lad kartoflerne være nykogte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar