Braiseret svinekam med fennikel, citron og salvie
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Nakkekam er et ureelt stykke kød, som bliver mørt og saftigt af den lange kogetid. Citron, fennikel, hvidløg og salvie er med til at give kødet en virkelig god smag.
Bemærk
Kogetid, kød: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet på alle sider i smør i en stor gryde, og krydr godt med salt og peber.
Skyl citroner, og skær skallen af i tynde flager uden at få for meget af det hvide med. Pil hvidløget i fed, og pluk bladene af salvien. Læg citronskal, hvidløg og salvie ned i gryden til kødet, og lad det stege med i 2 minutter.
Hæld mælken i gryden, og lad det småkoge under låg i 1½ time. Husk at vende kødet et par gange undervejs og røre i grydens bund, så det ikke sætter sig fast.
Tænd ovnen på 200º. Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke både. Vend dem med olie, salt og peber, læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem gyldne og møre i ovnen i 45 minutter.
Rens fenniklen, snit den i fine strimler, og lad dem koge med i gryden med kødet de sidste 30 minutter uden låg. Smag retten til med salt og peber.
Skyl persillen, og hak den groft. Bræk kødet i mindre stykker, og anret det på en tallerken med fyldet og saucen fra gryden. Servér med stegte kartoffelbåde og grofthakket persille.
Tip!
I stedet for nakkekoletter kan retten laves med kalvekød eller en hel kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk