Braiseret nakkefilet med hvidløg og råstegte kartofler
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Braiseret kød får masser af kraft og smag og bliver meget mørt. Spis det med råstegte kartofler til.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil yderskallen af hvidløget, og pil de enkelte fed fra hinanden. Pil løgene, og hak dem groft.
Snit salviebladene groft. Skær skallen af citronerne i store, tynde flager med en kartoffelskræller.
Tænd ovnen på 200º. Opvarm en stegeso med olie, og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidløgsfed, løg, salvie og citronskal, og lad det stege med, til det får en smule farve.
Tilsæt mælk, og bring i kog. Læg låg på, og sæt gryden i ovnen i 1½ time, til kødet er mørt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Steg dem gyldne og møre i olie på en stor pande, det tager 20-30 minutter. Krydr med salt og peber.
Skær kødet i skiver, og anret med kartofler og stegesky fra gryden. Servér en blandet grøn salat som tilbehør til retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk