Braiseret kylling i hvidvin med svampe og druer
23. december 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Opskriften på braiseret kylling i hvidvin med svampe og druer stammer fra Umbrien lige midt i Italien, og her går man ind for det geniale princip, at mad skal være superenkelt at tilberede og smage helt fantastisk. Prøv selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i lår og bryst, halvér bryststykket, og del lårene i over- og underlår.
Brun kyllingestykkerne i olivenolie i en stor stegegryde. Pil og hak hvidløg groft, og pil skalotteløgene. Brun hvidløg og skalotteløg sammen med kyllingekødet.
Læg timiankvistene i gryden, krydr med salt og peber, og hæld hvidvin over. Lad retten simre under låg i 45 minutter.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Rist dem gyldne og sprøde i lidt olivenolie på en pande.
Skyl druerne, og pil dem af stilkene. Kom svampe og druer i gryden sammen med kyllingen, og lad retten simre endnu 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og tør persillen, og hak den fint.
Drys retten med persille, og servér med lunt brød.
Tip!
Du kan også servere retten med kogte kartofler som tilbehør i stedet for brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk