Braiseret julesalat med svesker
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Julesalat er en af de få salattyper, som tåler opvarmning. Herved forsvinder den let bitre smag, og julesalaten bliver overraskende mild og lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Smør en dyb (sautere)pande med smør.
Skyl julesalathovederne, og fjern de yderste blade. Læg de hele julesalathoveder side om side i panden sammen med timiankviste.
Lad julesalaten stege ved svag varme og under låg i 45-50 minutter. Se til dem undervejs, og ryst panden jævnligt.
Tilsæt svesker, marsala og honning. Ryst panden igen, og lad julesalaten stege videre uden låg i 4-5 minutter.
Skær julesalaterne i halve på langs inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk