Brændte nødder med kanel

15. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Du kender brændte mandler, men andre slags nødder smager også fantastisk, når de ristes i sukker. Her er brugt mandler, hasselnødder og cashewnødder samt et hint af kanel.

Ingredienser

Sådan gør du

Smut mandlerne, og lad dem tørre. Tænd ovnen på 200°.
Rist alle nødderne gyldne i den varme ovn i 5-10 minutter, men hold hasselnødderne adskilt. Gnub skallerne af hasselnødderne i et rent viskestykke.
Hæld nødder, sukker, kanel og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge ved middelvarme under omrøring, indtil vandet er fordampet, og sukkeret er hvidt og tørt.
Skru ned for varmen, og rør fortsat rundt i nødderne, indtil sukkeret er smeltet og karamelbrunt.
Vend nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af, inden de serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar