Brændte nødder med kanel
15. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Du kender brændte mandler, men andre slags nødder smager også fantastisk, når de ristes i sukker. Her er brugt mandler, hasselnødder og cashewnødder samt et hint af kanel.
Ingredienser
Sådan gør du
Smut mandlerne, og lad dem tørre. Tænd ovnen på 200°.
Rist alle nødderne gyldne i den varme ovn i 5-10 minutter, men hold hasselnødderne adskilt. Gnub skallerne af hasselnødderne i et rent viskestykke.
Hæld nødder, sukker, kanel og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge ved middelvarme under omrøring, indtil vandet er fordampet, og sukkeret er hvidt og tørt.
Skru ned for varmen, og rør fortsat rundt i nødderne, indtil sukkeret er smeltet og karamelbrunt.
Vend nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af, inden de serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavede brændte mandler