Brændte mandler og nødder med ingefær

14. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Brændte mandler og nødder med ingefær er en duftende herlighed, der hurtigt får både små og store til at valfarte mod køkkenet. Lidt tørret ingefær giver kant til den karamelliserede sødme. Servér de sprøde og søde nødder til en kop kaffe eller te, eller giv en lille portion med som eftermiddagssnack i en særligt luksuriøs madpakke.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland sukker, ingefær, salt, vand, mandler, cashewnødder og græskarkerner i en stor pande med høje kanter.
Tænd for høj varme, indtil vandet koger, og det hele begynder at boble. Rør rundt ofte.
Skru ned for varmen, og fortsæt med at røre rundt, til vandet er fordampet helt, og sukkeret igen er krystalliseret, dvs. at sukkeret igen bliver hvidt og tørt.
Fortsæt med at vende rundt i mandler og nødder over lavt blus, indtil det krystalliserede sukker igen smelter delvist, så det lægger sig i klumper om mandlerne.
Hæld mandler, nødder og kerner ud på et stykke bagepapir på en kold bageplade, og skil dem ad med en gaffel. Afkøl.

Tip!

Hæld en portion brændte mandler og nødder med ingefær i et fint glas med låg, og tag det med som en ekstra sød værtindegave.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar