Brændte mandler med kanel og nelliker
4. februar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Duften af brændte mandler spreder hygge og varme og kan få enhver til at stoppe op. De brændte mandler er supernemme at lave selv, og med lidt øvelse er du klar til at producere værtindegaver på samlebånd. Husk blot at lave nogle til dig selv også.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland sukker med farin, kanel og stødt nellike. Hæld blandingen på en stor pande, og tilsæt vand og mandler.
Tænd for varmen på højeste blus, og lad det koge op under omrøring. Lad sukkeret boble kraftigt. Rør konstant i sukkermassen, til den samler sig om mandlerne og tykner.
Fortsæt omrøringen, indtil sukkeret tørrer ind, og mandlerne bliver grynede og matte. Så er de klar og helt perfekte.
Hæld mandlerne ud på bagepapir, skil dem ad med 2 gafler, og lad dem afkøle.
Opbevar dem i en lufttæt beholder eller dåse, mørkt og ved stuetemperatur.
Tip!
Udelad evt. kanel og stødt nellike, hvis du foretrækker brændte mandler med en helt enkel smag af karamelliseret sukker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske brændte mandler