Brændende kærlighed med grøntsager
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Denne udgave af brændende kærlighed er en lækker ny variation, hvor persillerødder og citronskal giver kartoffelmosen lidt mere smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl persillerødder og kartofler, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand i ca. 25 minutter, til de er helt møre.
Mos dem med olie og lidt af kogevandet fra gryden, og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Skrub gulerødderne, pil rødløgene, og skyl spidskålen. Skær grøntsager og kål i små tern.
Steg baconternene på en pande, til de er sprøde. Tilsæt gulerødder, rødløg og spidskål, og steg videre i ca. 5 minutter, til rødløgene er bløde og klare i farven.
Anret grøntsagstoppingen oven på rodfrugtmosen, og drys med hakket dild.
Tip!
Både mos og grøntsagstopping kan varieres med andre slags rodfrugter og grøntsager. Brug det, du har i grøntsagsskuffen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk brændende kærlighed.