Bradepandebrød med tranebær og birkes
11. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når hele familien samles rundt om morgenbordet til en hyggelig stund, er hjemmebagt bradepandebrød en nem og velsmagende løsning, så alle bliver mætte. Fyld brødet med birkesfrø og tranebær, så smager det ekstra godt.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Varm mælken til 37°, og rør gæren ud i mælken.
Hæld honning, salt, birkes, tranebær, rugmel og det meste af hvedemelet i skålen. Ælt dejen i 10 minutter, gerne på en røremaskine, så den bliver smidig. Tilsæt ekstra hvedemel, hvis dejen klistrer.
Hæv dejen tildækket i 45 minutter.
Læg bagepapir i en bradepande. Hæld dejen i bradepanden, og pres den flad, så den fylder hele formen.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Bag brødet på den nederste rist i ovnen i ca. 15 minutter. Lad brødet køle af, og skær det i firkanter.
Tip!
Kan du bedre lide at bage boller? Skær dejen i ca. 16 stykker, og form stykkerne til boller i stedet. Kig lidt ekstra efter, når du bager bollerne i ovnen. Måske skal de bage et par minutter mere eller mindre end bradepandebrødet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk