Bradepandebrød
25. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Brødet bages i bradepande og kan således udskæres i stykker, der passer til både sult og anledning.
Bemærk
Hævetid: I alt ca. 13 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunt vand i en skål, og tilsæt yoghurt og salt.
Rør først fuldkornsmelet og dernæst hvedemelet i lidt ad gangen.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over i køleskabet.
Beklæd eller smør en bradepande, og hæld den tynde dej heri. Pensl overfladen med olie, og lad brødet hæve lunt i 1 time. Tænd ovnen på 210°.
Bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, og afkøl på en rist. Skær det i lange skiver eller små firkanter afhængigt af formålet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk