Borscht – rødbedebaseret suppe med rodfrugter

27. april 2021 af .

Foto: Maria Tegner

Den russiske suppe borscht er et godt valg, hvis der skal tyndes ud i de slatne rodfrugter. Selve suppen har en rund og sødlig smag, så servér rigeligt bredbladet persille, revet peberrod og syrlig cremefraiche oven på.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl rødbeder, gulerødder, pastinakker og kartoffel. Skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
Kassér de yderste hvidkålsblade, og snit resten fint.
Pil og hak løg og hvidløg. Sautér de to slags løg i olivenolie i en stor gryde et par minutter. Tilsæt rodfrugterne og steg, indtil alle overfladerne er blevet lidt bløde, men ikke har taget farve.
Tilsæt kål og timian. Rist det under omrøring i 2 minutter. Hæld bouillon og tomatpuré ved. Lad suppen simre under låg i ca. 45 minutter, til alle grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender, så konsistensen bliver jævn. Smag til med salt og peber.
Skyl persillen, og hak den groft.
Anret suppen med cremefraiche, persille og revet peberrod på toppen, og servér en skive flute ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar