Borscht – rødbedebaseret suppe med rodfrugter
27. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Den russiske suppe borscht er et godt valg, hvis der skal tyndes ud i de slatne rodfrugter. Selve suppen har en rund og sødlig smag, så servér rigeligt bredbladet persille, revet peberrod og syrlig cremefraiche oven på.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbeder, gulerødder, pastinakker og kartoffel. Skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
Kassér de yderste hvidkålsblade, og snit resten fint.
Pil og hak løg og hvidløg. Sautér de to slags løg i olivenolie i en stor gryde et par minutter. Tilsæt rodfrugterne og steg, indtil alle overfladerne er blevet lidt bløde, men ikke har taget farve.
Tilsæt kål og timian. Rist det under omrøring i 2 minutter. Hæld bouillon og tomatpuré ved. Lad suppen simre under låg i ca. 45 minutter, til alle grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender, så konsistensen bliver jævn. Smag til med salt og peber.
Skyl persillen, og hak den groft.
Anret suppen med cremefraiche, persille og revet peberrod på toppen, og servér en skive flute ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk