Bønnesalat med sprød salvie og bacon
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Salvie har et helt særligt kærlighedsforhold til svinekød, og i denne bønnesalat går den aromatiske og let parfumerede krydderurt hånd i hånd med sprødstegt bacon.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en tør pande.
Tilsæt salvieblade og hvidløg skåret i tynde skiver, når baconen er næsten sprød, og steg videre, til både bacon og salvie er knasende sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Skyl grønne bønner og snitbønner, og skær dem i lidt mindre stykker. Kog bønnerne i 1-2 minutter i letsaltet vand i en gryde.
Rør eddike, olie, salt og peber sammen.
Vend bønnerne i vinaigretten, og drys med bacon og salvie.
Tip!
Vend friskkogt pasta eller små kogte kartofler i bønnesalaten. Så får du en fyldigere salat, der udgør et helt måltid i sig selv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk