Bønnesalat med skinke og grillet halloumi

Giv bønnerne godt selskab af salt, lufttørret skinke og fyldig grillet halloumi. Salaten er dejlig som frokostret i weekenden eller som forret til gæstebordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløget, og hak det fint. Riv skallen, og pres citronen. Ryst citronsaft sammen med citronskal, honning, finthakket rosmarin, olivenolie og hakket hvidløg, og smag dressingen til med salt og peber.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skær snittebønnerne i mindre stykker, og halvér evt. de grønne bønner, hvis de er meget lange.
Læg begge typer bønner i den kogende gryde, og lad dem koge i 2 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand.
Skær halloumi i skiver, og steg dem på en rygende varm (grill)pande eller på en varm havegrill.
Skyl og tør babyspinaten. Hæld hvidløgsdressingen over de afdryppede bønner, og bland dem med spinaten.
Anret salaten på tallerkener sammen med lufttørret skinke og grillet halloumi, og servér straks med ristet rugbrød.

Tip!

Denne bønnesalat er perfekt madpakkemad. Spis den, som den er, eller brug den som fyld i pitabrød eller wraps. Halloumien smager stadig godt dagen efter, men måske er den blevet spist, og så kan du i stedet supplere bønnesalaten med feta, mozzarella eller gedeost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar