Bønnesalat med rødløg og tomat
12. juli 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Lækker opskrift på bønnesalat med rødløg og tomat, der mætter dejligt og smager skønt. Servér den fyldige salat som en ret i sig selv, eller brug den som tilbehør til kød.
Bemærk
Udblødning: 8 timer. Kogetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød kidneybønner og hvide bønner hver for sig i koldt vand i mindst 8 timer.
Kassér vandet, og kog bønnerne møre i 45-60 minutter. Alternativt kan du bruge bønner fra dåse.
Optø edamamebønnerne ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem stå 1 minut. Kassér vandet.
Skyl og nip de friske grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Skyl dem straks med koldt vand.
Skyl og halvér tomaterne. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og hak krydderurterne. Bland det hele sammen.
Riv skallen af citronerne, og pres saften af halvdelen. Bland olien med citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Vend bønnesalaten med dressingen, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk