Bønnesalat med rødløg og pinjekerner

En dejlig mættende bønnesalat med dampede, grønne bønner, rødløg og ristede pinjekerner.

Bønnesalat med rødløg og pinjekerner
0-30 min.

(9)

April 12, 2022 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Servér bønnesalaten som hovedmåltid med brød til, eller servér den som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du bønnesalat

Grønne bønner er en fantastisk spise, som – hvis de tilberedes rigtigt – bidrager med masser af smag, bid og mæthedsgaranti til måltidet. Derudover er grønne bønner propfyldt med kostfibre, vitaminer og mineraler og det i sig selv er næsten grund nok til at kaste sig over bælgfrugten fra tid til anden.

Grønne bønner bliver dog klart bedst, hvis de tilberedes som i opskriften ovenover, hvor der bruges friske råvarer, som dampes nænsomt.

Bønnesalat kan varieres i det uendelige

Men så har du også den perfekte base for at lave en lækker bønnesalat med lige netop de ingredienser, som du bedst kan lide. De grønne bønner smager skønt i selskab med mere smagsgivende råvarer, så brug for eksempel feta, bacon, soltørrede tomater, rødløg eller saltede mandler i din bønnesalat.

Du kan også tilføje andre grøntsager som for eksempel tomat eller avokado – eller du kan lave en bønnesalat i ordets bogstavelige forstand og supplere de grønne af slagsen med andre typer bønner, som eksempelvis kidney- eller edamamebønner.

Dressing til bønnesalat

Giv også gerne din bønnesalat en lækker dressing, som for eksempel den i opskriften ovenover, for at binde retten godt sammen.

Du kan også eksperimentere med at tilføje hvidløg, eddike eller honning, så du får den udgave, der passer bedst til de ingredienser, du har valgt.

Bønnesalat – perfekt som både måltid og tilbehør

Bønnesalaten er så mættende, sund og smagfuld i sig selv, at den sagtens kan fungere som en måltidssalat. Det er dog også oplagt at spise den som tilbehør til for eksempel en god oksemørbrad eller et lækkert stykke kylling – som måske har været en tur på grillen en lun sommeraften.

Bønnesalat kan selvfølgelig spises kold og er stadig lækker selv efter et par dage på køl, så lav gerne en stor portion, så du for eksempel har til frokost dagen efter. Du kan dog også spise den lun, hvis du ikke køler de dampede bønner ned, og serverer salaten straks.

Hvornår er grønne bønner i sæson?

De grønne bønner kan som regel fås året rundt, men herhjemme er de i sæson juli, august og september, så der smager de bedst og er billigst. Alternativt fås de på frost året rundt, men de kan godt blive lidt vandede i det, så gå efter de friske til bønnesalaten her.

Måske du også kan li'