Bønnesalat med hasselnødder og appelsindressing

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Bønner er nemme at tilberede og smager fantastisk, når man vender dem i en frisk dressing med appelsin.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Læg hasselnødderne i en bradepande, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter.
Lad dem køle lidt af, og gnid derefter nødderne mod hinanden, så de løse, brune skaller falder af.
Skyl og nip bønnerne. Skyl sukkerærterne. Damp bønner og ærter i kogende vand i 3-4 minutter, og hæld vandet fra.
Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve. Anret bønner og ærter på et stort fad. Hak hasselnødderne, og drys dem over.
Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør appelsinsaft og appelsinskal sammen med hasselnøddeolie, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten, og pynt med klippet purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar