Bønnesalat med hasselnødder og appelsindressing
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Bønner er nemme at tilberede og smager fantastisk, når man vender dem i en frisk dressing med appelsin.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Læg hasselnødderne i en bradepande, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter.
Lad dem køle lidt af, og gnid derefter nødderne mod hinanden, så de løse, brune skaller falder af.
Skyl og nip bønnerne. Skyl sukkerærterne. Damp bønner og ærter i kogende vand i 3-4 minutter, og hæld vandet fra.
Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve. Anret bønner og ærter på et stort fad. Hak hasselnødderne, og drys dem over.
Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør appelsinsaft og appelsinskal sammen med hasselnøddeolie, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten, og pynt med klippet purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på bønnesalat!