Bønnepostej
14. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Bønnepostejen smager bedst kold, så lav den gerne dagen før servering.
Bemærk
Køletid: 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg valnødderne i kogende vand i en skål, og lad dem trække i 5 minutter. Afdryp dem grundigt, og hak dem.
Pil og hak løg løg og hvidløg fint. Steg dem i olie på en pande i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hakkede valnødder, afdryppede bønner og semidried tomater. Varm det hele kort igennem.
Blend postejen med en stavblender. Smag til med fintrevet parmesan og salt. Hæld postejen i en cocotte eller fin skål, og sæt den i køleskabet et par timer eller natten over.
Pil løgene, og skær dem i halve. Kog eddike og sukker sammen i en gryde.
Skræl den yderste, tynde skræl af citronen med en tyndskræller, og læg den i lagen sammen med citronsaft og timian. Kog op, til sukkeret er smeltet.
Læg løgene i lagen, og lad dem simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad dem trække i lagen.
Servér kold bønnepostej med syltede løg, ristet rugbrød og evt. salat.
Tip!
Vil du have en vegansk version, kan du droppe parmesanen og smage til med en smule miso eller soja.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk