Bønnemos
11. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Står den på mexicansk mad i aften? Så er denne bønnemos perfekt på menuen. Den tager næsten ingen tid at lave, men giver masser af smag. Får du lidt tilovers, passer den også perfekt som snack til tortillachips en fredag aften.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm en pande med olie. Hæld spidskommen og koriander på panden, og steg krydderierne, til det begynder at dufte.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Hæld løg, hvidløg og jalapenos på panden, og steg det i 3 minutter.
Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem. Lad bønnerne dryppe af, og hæld dem på panden. Varm bønnerne i ca. 5 minutter. Mos bønnerne med en gaffel, eller blend dem kort med en stavblender.
Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt lidt vand, hvis blandingen bliver for tør.
Skyl koriander, og hak groft. Pynt bønneblandingen med frisk koriander og chiliflager. Servér gerne bønnemosen med tortillachips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk