Bønnefritter
2. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bønnefritter er et sundere, men absolut ikke kedeligere, alternativ til almindelige pomfritter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°.
Vend en pose frosne bønner med lidt olie i en stor skål, og drys med flagesalt. Fordel dem jævnt i ét lag på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er sprøde og mørke i enderne. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke!
Drys med lidt ekstra salt lige inden servering.
Server bønnefritterne som tilbehør til aftensmaden i stedet for stegte kartofler eller pomfritter. De smager fremragende til en god bøf sammen med bearnaisesauce, men også til kylling eller frikadeller.
Tip!
Bønnefritterne kan også sagtens laves af friske grønne bønner. De skal blot skylles, tørres og nippes før anvendelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk