Bønnecreme med grillet spidskål og krydderurter

12. juli 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Servér som en sommerlig forret eller som tilbehør til fisk eller fjerkræ.

Ingredienser

Sådan gør du

Dræn vandet fra de hvide bønner, og skyl dem let i en sigte under koldt vand. Pil og pres hvidløget.
Blend bønnerne i en minihakker sammen med hvidløg, tahin, citronsaft, flødeost, salt og peber til cremet konsistens. Tilsæt lidt koldt vand til ønsket konsistens.
Flæk spidskålen fra top til bund, så den stadig hænger sammen i bunden via stokken. Del de 2 halve spidskål i 3-4 både hver, så de også hænger sammen via stokken. Pensl dem med olie, og drys med lidt salt og peber.
Grill spidskålen på en grill eller grillpande i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Fordel bønnecremen på 4 tallerkner, og læg grillet kål ovenpå. Drys med krydderurter og chiliflager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar