Bønne-linse-gryde med tomater og tun
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Normalt kræver bønner, linser og kikærter forskellig kogetid. Men prøv alligevel at koge dem sammen. Nogle af dem koger måske ud lidt før, men jævner retten dejligt.
Bemærk
Udblødning: Natten over. Kogetid: ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg bønner og kikærter i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over. Hæld udblødningsvandet ud inden kogning.
Pil og hak løgene. Svits dem olie i en stor gryde. Tilsæt bønner, kikærter og linser. Hæld vand i gryden, så det dækker, og bring gryden i kog. Lad bønner, kikærter og linser koge under låg, til de er møre.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Rens bladselleri, og skær dem i ½ cm tynde skiver. Vend tomater og bladselleri i gryden. Kog godt igennem, og tag gryden fra varmen.
Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint sammen med timianblade. Hæld vandet fra tunen, og bryd den i mindre stykker.
Vend forsigtigt rødløg, hvidløg, timian og tun i gryden. Krydr med eddike, salt og peber, og servér med det valgte tilbehør.
Tip!
Hvis du ikke har tun i dit køkkenskab, kan du bruge ansjoser. Skær dem i småtern, og vend dem i bønnerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk