Bondepige med slør
5. maj 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
En gammel, dansk dessert, der med sit fine navn dækker over en slags trifli med lag af æblegrød, rugbrødsknas og flødeskum.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Halvér vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Læg æbler, vaniljekorn og -bælg i en gryde sammen med æblejuice. Lad æblerne koge møre ved svag varme under låg.
Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og rør sukker i. Mos æblerne med et piskeris eller kartoffelmosjern. Lad mosen køle af.
Blend rugbrødet til krummer i en foodprocessor eller minihakker. Knus makronerne med hænderne. Bland rugbrød, makroner og farin.
Smelt smørret på en pande, og rist rugbrødsblandingen, til den er sprød og gylden. Lad den køle af.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Fordel rugbrødsknas og æblemos i portionsglas.
Dryp med portvin, og top med flødeskum. Servér pyntet med frisk skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk