Bondepige med slør

En gammel, dansk dessert, der med sit fine navn dækker over en slags trifli med lag af æblegrød, rugbrødsknas og flødeskum.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Halvér vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Læg æbler, vaniljekorn og -bælg i en gryde sammen med æblejuice. Lad æblerne koge møre ved svag varme under låg.
Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og rør sukker i. Mos æblerne med et piskeris eller kartoffelmosjern. Lad mosen køle af.
Blend rugbrødet til krummer i en foodprocessor eller minihakker. Knus makronerne med hænderne. Bland rugbrød, makroner og farin.
Smelt smørret på en pande, og rist rugbrødsblandingen, til den er sprød og gylden. Lad den køle af.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Fordel rugbrødsknas og æblemos i portionsglas.
Dryp med portvin, og top med flødeskum. Servér pyntet med frisk skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
5. maj 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar