Bolognese med kylling og sprøde tomatbrød
30. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En langtidssimret bolognese kan sagtens gøre det ud for et lækkert måltid til gæster. Det er nemt, billigt og meget velsmagende.
Bemærk
Kogetid: Mindst 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder. Skær gulerødder og bladselleri i små tern. Hak bacon fint.
Opvarm en gryde med olie, og steg først bacon i olien i 2 minutter. Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager, og lad dem stege i 2 minutter. Tilsæt hakket kylling, og brun det godt. Tilsæt paprika, rosmarin, tomatpuré og rødvin, og lad det koge op, til rødvinen er reduceret en smule. Tilsæt cherrytomater, bouillon, sødmælk og laurbærblade, og bring saucen i kog. Skru ned til svag varme, læg låg på gryden, og lad saucen småkoge i mindst 1½ time – gerne længere, hvis du har god tid. Smag bolognesen til med sukker, salt og peber.
Skær brødet i 8 skiver, og pensl skiverne med olie. Grill brødene på begge sider på en (grill)pande, til de er gyldne og sprøde. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på brødene. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Fordel tomaterne på brødene, og krydr med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og afdryp den i en sigte.
Anret pasta og bolognese i tallerkener, og top med friskrevet parmesan. Pynt bolognesen og tomatbrødene med friske basilikumblade, og servér straks.
Tip!
Det hakkede kyllingekød kan erstattes af hakket okse- eller svinekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk