Bolognese med kartoffellåg
27. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Forny den klassiske familielivret ved at udskifte spaghettien med kartoffelskiver, som gratineres i ovnen oven på saucen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Kog kartoffelskiverne i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter – de skal ikke være helt møre. Hæld vandet fra, og lad kartoffelskiverne dampe af.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, skyl bladselleri, og skær gulerødder og bladselleri i små tern.
Steg løg, hvidløg og grøntsager i olie i en gryde i 5 minutter ved middel varme. Skru op for varmen, og brun kødet i gryden.
Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind. Tilsæt tomatpassata, grofthakkede semidried tomater, friskhakket rosmarin og basilikum, og lad saucen småkoge under låg i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Hæld bolognesen i et ovnfad, og fordel kartoffelskiverne oven på, så de overlapper hinanden en smule.
Smør ricotta på kartoffelskiverne, og drys med revet parmesan. Steg retten i ovnen i 30 minutter, til overfladen er gylden.
Drys friske basilikumblade over retten, og servér evt. med en frisk grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese?Få opskriften her!
Powered by Froala Editor