Bolognese med blomkål og fuldkornsspaghetti
13. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Skær ned på kødet, og tilsæt hakket blomkål i din bolognese. Det smager drøngodt, og børnene opdager det slet ikke!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Kassér bladene fra blomkålen, fjern stokken, og hak blomkålen helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Afdryp de soltørrede tomater, og skær dem i små stykker.
Steg løg, hvidløg, blomkål og gulerødder i en gryde med olie i ca. 5 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt paprika, herbes de Provence og rødvin, rør rundt, og lad rødvinen koge ind.
Tilsæt soltørrede tomater, tomatpuré, hakkede tomater, eddike og sukker, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad bolognesen småkoge i 30 minutter – gerne længere. Smag til med salt og peber.
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen, og afdryp i en sigte.
Anret spaghetti og bolognese i dybe tallerkener, og top med friske basilikumblade og lidt friskrevet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese?Få opskriften her!
Powered by Froala Editor