Bolognese med blomkål og fuldkornsspaghetti

13. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Skær ned på kødet, og tilsæt hakket blomkål i din bolognese. Det smager drøngodt, og børnene opdager det slet ikke!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Kassér bladene fra blomkålen, fjern stokken, og hak blomkålen helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Afdryp de soltørrede tomater, og skær dem i små stykker.
Steg løg, hvidløg, blomkål og gulerødder i en gryde med olie i ca. 5 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt paprika, herbes de Provence og rødvin, rør rundt, og lad rødvinen koge ind.
Tilsæt soltørrede tomater, tomatpuré, hakkede tomater, eddike og sukker, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad bolognesen småkoge i 30 minutter – gerne længere. Smag til med salt og peber.
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen, og afdryp i en sigte.
Anret spaghetti og bolognese i dybe tallerkener, og top med friske basilikumblade og lidt friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar