Boller med hvide bønner
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Stine Christiansen
Disse lyse boller er populære hos både store og små. Selv om dejen indeholder en hel dåse hvide bønner, er den nem at arbejde med, så har du børn med i køkkenet, kan de stå for at rulle bollerne ud.
Bemærk
Hævetid: I alt 3 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem i vand. Lad bønnerne dryppe af. Blend bønner og vand til en helt fin puré i en blender.
Smuldr gæren i en skål, og hæld bønnepuréen over. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt smør, honning, begge slags mel og salt, og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.
Del dejen i 18 dele, og rul hver del til en bolle. Rul hver bolle lidt flad med en kagerulle, og stik i den nogle gange med en gaffel.
Placér bollerne på en bageplade med bagepapir, og drys dem med lidt mel. Lad bollerne hæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Bag bollerne i 5-10 minutter, så de bliver let gyldne.
Tip!
Har du en dåse kikærter i køkkenskabet? Du kan sagtens udskifte de hvide bønner med samme mængde kikærter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk