Boller med gedeost og spinat
3. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Til madpakken, brunchbordet, tapasbuffeten eller bare som en hurtig snack. De her boller med spinat, gedeost og rødløg kan det hele, for der er både godt med mæthed og masser af smag i.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
14 store muffinforme og evt. en fast muffinbradepande.
Sådan gør du
Smuldr gær i en lillefingervarm blanding af vand og yoghurt. Tilsæt sukker, salt, olie, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Sautér grofthakkede rødløg bløde i olie i en lille gryde ved middel varme. De skal blive blanke, men ikke tage farve. Optø spinat i en anden gryde eller i mikroovnen. Kram overskydende væske fra, og læg spinaten på panden med rødløg sammen med plukket timian og balsamico. Vend rundt i et par minutter.
Tag gryden fra varmen. Bland gedeost, mozzarella og cremefraiche til en ensartet konsistens med en gaffel eller en stavblender, og rør det sammen med spinatfyldet. Rist pinjekerner på en varm, tør pande, til de begynder at dufte.
Rul dejen ud i en stor firkantet på et meldrysset bord. Fordel fyldet ovenpå, og drys med ristede pinjekerner.
Skær dejen ud til 38 nogenlunde lige store kvadrater. Læg 2 stykker oven på hinanden i hver muffinform, så de ligger forskudt. Stil gerne muffinformene i en fast muffinbradepande, så er du sikker på, at de holder formen. Lad dem efterhæve i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°.
Bag dine muffins gyldne og gennembagte i 25-30 minutter, og lad dem afkøle på en bagerist.
Tip!
Prøv også at tilsætte et par skefulde semidried tomater eller oliven til dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk