Boller med butterbeans
4. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når du kigger på disse boller, ser de helt almindelige ud. Og når du smager på dem, kan du ikke smage, at dejen indeholder en hemmelig ingrediens. Men der gemmer sig faktisk to hele dåser butterbeans i dejen, så med lidt lækkert pålæg passer de perfekt i madpakken.
Bemærk
Hævetid: 2 timer og 45 minutter i alt.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem med vand. Lad bønnerne dryppe af. Blend bønner og vand til en helt fin puré i en blender.
Smuldr gæren i en skål, og hæld bønnepurén over. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
Hæld sirup, olie, salt, havregryn og hvedemel i dejen. Ælt den godt sammen, gerne i en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.
Form boller med hænderne på et meldrysset bord. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med vand, og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Tip!
Bollerne kan fint fryses. Læg dem i en frysepose, når de er kølet af, og tø en op, når du er sulten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk