Boller med æble og kardemomme
26. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse luftige æbleboller med et strejf af kardemomme egner sig perfekt til eftermiddagskaffen eller som en lækker overraskelse i madpakken. Bollerne får en dejlig sødme fra æblerne og gør dem til et hit hos både store og små.
Bemærk
Hævetid i alt: 1,5 time
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunt vand, og tilsæt yoghurt. Rør godt.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Rør honning, salt, kardemomme, æbletern samt speltmel i gærblandingen, og lad det stå i 15 minutter.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Den skal være en anelse klistret. Lad den hæve 1 time under et fugtigt viskestykke.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10 lige store stykker. Form dejen til boller. Pas på ikke at slå luften ud af den. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Bag bollerne ved 250° i 5 minutter. Sænk temperaturen til 225°, og bag dem yderligere i 10-14 minutter, til de er gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk