Boller med æble og kardemomme

26. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Disse luftige æbleboller med et strejf af kardemomme egner sig perfekt til eftermiddagskaffen eller som en lækker overraskelse i madpakken. Bollerne får en dejlig sødme fra æblerne og gør dem til et hit hos både store og små.

Bemærk
Hævetid i alt: 1,5 time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunt vand, og tilsæt yoghurt. Rør godt.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Rør honning, salt, kardemomme, æbletern samt speltmel i gærblandingen, og lad det stå i 15 minutter.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Den skal være en anelse klistret. Lad den hæve 1 time under et fugtigt viskestykke.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10 lige store stykker. Form dejen til boller. Pas på ikke at slå luften ud af den. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Bag bollerne ved 250° i 5 minutter. Sænk temperaturen til 225°, og bag dem yderligere i 10-14 minutter, til de er gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar