Boller i selleri med rysteribs
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Boller i selleri er en god, gammeldags, dansk klassiker, som nok skal hjælpe dig med at holde varmen. Toppet med rysteribs får den cremede ret en god sødme.
Ingredienser
Sådan gør du
Ryst ribsene med sukker i en skål, og lad dem stå og trække på køkkenbordet.
Skræl knoldsellerien, og skær den i grove stykker. Kog selleristykkerne møre i bouillon i en gryde i 15-20 minutter. Tag dem op, og lad bouillonen blive i gryden.
Pil løget, og riv det fint. Rør kødet med salt, og tilsæt så mel, æg, mælk, revet løg og peber.
Bring bouillonen i kog, og lad den simre lige under kogepunktet. Form boller af farsen, og læg dem i bouillonen. Løft dem op af gryden en efter en, når de kommer op til overfladen. Gem bouillonen.
Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Lad melet stege i smørret i 2 minutter under omrøring, uden at det tager farve.
Tilsæt ca. halvdelen af bouillonen, lidt ad gangen, til saucen har en god konsistens. Rør fløde i, og vend selleri og kødboller i saucen. Smag til med salt, peber og peberrod. Lad retten varme igennem i ca. 10 minutter.
Pynt retten med kørvel, og servér med nykogte kartofler og rysteribs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk